Loading...
Uppfinnaren2020-02-13T15:59:47+01:00

Fjärde romanen i en serie av fem böcker

”Kamrat Vladimir”, sa Viktor Kamerskaja och gjorde en konstpaus, ”det svenska bolaget har en unik uppfinnare som kan komma att lösa batterienergifrågan.” ”Ja, det må så vara. Men vad har vi för nytta av det?””Min käre Vladimir, vi ska givetvis se till att ta hand om hans forskningsresultat och begrava dem för all framtid och även ta hand om uppfinnaren själv. Har jag uttryckt mig tillräckligt klart?”

Den säregne svenske uppfinnaren Lars Persson – som kallats ”den nye Einstein” – lider av Aspergers syndrom, vilket inte hindrat honom från att utveckla ett nytt litiumluftbatteri med sensationellt hög verkningsgrad. Forskningen hotar inte bara de oljeproducerande länderna utan även maktbalansen i världen. Flera av stormakterna är också ute efter att få kontroll över den nya stora litiumfyndigheten i Dasht-e Kavir i Iran. Hemliga förhandlingar mellan Indien och Kina har lett fram till det s.k. litiumavtalet. Frågan är om detta avtal är orsaken till Rysslands hotfulla uppträdande i Persiska viken.

Lambert hamnar mitt i Perssons frontalkollision med den svenska Ekobrottsmyndigheten när denne anklagas för grova skattebrott och han åtar sig försvaret. Samtidigt som allt fler internationella aktörer försöker lägga beslag på hans klients patent drar rättegången i Trelleborg igång…

BESTÄLL BOKEN
SPRÅK

Svenska

UTGIVEN

2020-02

ISBN

9789189161122

ANTAL SIDOR

326

REDAKTÖR

Per Faustino

OMSLAG

Nils Degerman

En sann bild av livet som advokat i stora ekomål

Uppfinnaren är den fjärde boken av fem i serien om advokaten Carl B. Lambert. Samtliga romaner är skrivna och kommer att utges under 2019 och 2020. Målet var att skriva fem böcker som visar hur det är att arbeta som advokat i stora ekomål. Att ge läsaren lärdom om advokatyrket och dess kärnvärden. Man får följa Carls arbete som försvarsadvokat från första parkett i rättssalen. Böckerna utspelar sig i ett storpolitiskt tema, starkt inspirerat av den värld vi lever i med terrorism, kriget i Syrien, pengatvätt med mera.

Beställ Uppfinnaren

Uppfinnaren kan beställas både på adlibris.se och bokus.com. Befinner du dig på Costa del Sol kan du köpa boken hos Hair by Linda, Advokatfirman Nordgren, Gonvel & Kamph i Marbella samt Alamo Costa del Sol i Fuengirola.

BESTÄLL BOKEN

Har du läst boken?

HÖR GÄRNA AV DIG OCH BERÄTTA VAD DU TYCKER OM BOKEN
HÖR AV DIG

Fler böcker

Fler böcker i serien om advokat Carl B. Lambert
Loading...
Loading...
Loading...

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER