Loading...
Smugglaren2019-09-12T08:26:16+01:00

Andra romanen i en serie av fem böcker

En svensk man hittas mördad i bergen ovanför Marbella. Kroppen saknar huvud. Några dagar senare ringer en okänd man som presenterar sig som Arvid van Richter till Lambert och berättar:

”Min arbetskamrat och bäste vän Klas Stålberg sitter i denna stund i fängelset Alhaurin de la Torre utanför Malaga efter att i sin frånvaro ha häktats av Stockholms tingsrätt.”

De svenska myndigheterna vill ha Stålberg utlämnad för mordet, men det är en förevändning. Han är misstänkt för gigantiska momsbedrägerier i samband med import av diamanter till sitt svenska bolag. En amerikansk underrättelsetjänst är också ute efter honom som misstänkt smugglare av konfliktdiamanter och finansiär av den nya terrororganisationen Brödraskapet för befrielse av Jemen och Saudiarabien.

Lambert har knappt hunnit återhämta sig efter sin uppmärksammade återkomst som ekobrottsadvokat föregående höst men åtar sig att besöka Stålberg i fängelset. Ett beslut han mer än en gång kommer att få anledning att ångra.

BESTÄLL BOKEN
SPRÅK

Svenska

UTGIVEN

2019-04

ISBN

9789176837351

ANTAL SIDOR

228

REDAKTÖR

Per Faustino

OMSLAG

Nils Degerman

En sann bild av livet som advokat i stora ekomål

Smugglaren är den andra boken av fem i serien om advokaten Carl B. Lambert. Samtliga romaner är skrivna och kommer att utges under 2019 och 2020. Målet var att skriva fem böcker som visar hur det är att arbeta som advokat i stora ekomål. Att ge läsaren lärdom om advokatyrket och dess kärnvärden. Man får följa Carls arbete som försvarsadvokat från första parkett i rättssalen. Böckerna utspelar sig i ett storpolitiskt tema, starkt inspirerat av den värld vi lever i med terrorism, kriget i Syrien, pengatvätt med mera.

Läs mer om Bulvanen, första romanen i serien.

Beställ Smugglaren

Smugglaren kan beställas både på adlibris.se och bokus.com. Befinner du dig på Costa del Sol kan du köpa boken hos Hair by Linda, Advokatfirman Nordgren, Gonvel & Kamph i Marbella samt Alamo Costa del Sol i Fuengirola.

BESTÄLL BOKEN

Har du läst boken?

HÖR GÄRNA AV DIG OCH BERÄTTA VAD DU TYCKER OM BOKEN
HÖR AV DIG

Fler böcker

Fler böcker i serien om advokat Carl B. Lambert
Loading...
Loading...

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER