Loading...
Profitören2019-09-23T12:33:56+01:00

Tredje romanen i en serie av fem böcker

Lambert hade av en händelse träffat den svenske redaren Börje Olofsson på Plaza de los Naranjos i Marbella. De hade tagit en café solo och Lambert hade lite lättvindigt sagt: ”Har du några problem, hjälper jag gärna till.”

En tid senare sitter han på Clarion Hotel Posts restaurang i Göteborg för ett möte med Olofsson, som snart säger:
”Jag vill att du imorgon följer med på ett polisförhör, som jag kallats till. Jag är inte misstänkt för något brott, såvitt jag vet, men vill ändå att du är med.”

Tidigare under lunchen har Olofsson hunnit berätta att hans bolag sysslar med försäljning av nya och begagnade båtar till agenter runt om i Medelhavet. Att handeln gått ned sedan kriget i Syrien brutit, men att nya köpare från Libanon, Turkiet och Egypten – som framförallt efterfrågade så kallade RIB-båtar för flyktingtransporter – klivit in på marknaden.

Lambert gör Olofsson sällskap till förhöret och är snart än en gång inblandad i ett fall med svindlande internationella affärer och storpolitiska förvecklingar.

BESTÄLL PROFITÖREN
SPRÅK

Svenska

UTGIVEN

2019-09

ISBN


ANTAL SIDOR

REDAKTÖR

Per Faustino

OMSLAG

Nils Degerman

En sann bild av livet som advokat i stora ekomål

Profitören är den tredje boken av fem i serien om advokaten Carl B. Lambert. Samtliga romaner är skrivna och kommer att utges under 2019 och 2020. Målet var att skriva fem böcker som visar hur det är att arbeta som advokat i stora ekomål. Att ge läsaren lärdom om advokatyrket och dess kärnvärden. Man får följa Carls arbete som försvarsadvokat från första parkett i rättssalen. Böckerna utspelar sig i ett storpolitiskt tema, starkt inspirerat av den värld vi lever i med terrorism, kriget i Syrien, pengatvätt med mera.

Läs mer om Bulvanen, första romanen i serien.

Läs mer om Smugglaren, andra romanen i serien.

Beställ Profitören

Profitören kan beställas både på adlibris.se och bokus.com. Befinner du dig på Costa del Sol kan du köpa boken hos Hair by LindaAdvokatfirman NordgrenGonvel & Kamph i Marbella samt Alamo Costa del Sol i Fuengirola.

BESTÄLL PROFITÖREN

Har du läst boken?

HÖR GÄRNA AV DIG OCH BERÄTTA VAD DU TYCKER OM BOKEN
HÖR AV DIG

Fler böcker

Fler böcker i serien om advokat Carl B. Lambert
Loading...
Loading...

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER