Behövs svensk advokat på Costa del Sol?

Behövs svensk advokat på Costa del Sol?

Under de åren som jag varit verksam i Nueva Andalucía står det fullständigt klart för mig att behovet av en svensk advokat inte blivit mindre, utan än större.

Allt fler svenskar, och andra nordbor, söker sig till solen och värmen. Det är en omöjlighet för dem att t.ex. köpa en fastighet utan att få en ordentlig och fullgod rådgivning. Det är uppenbart att en sådan rådgivning som sker på det egna modersmålet, är oöverträffbar.

Det är dessutom nödvändigt att rådgivaren kan svensk rätt för att kunna ta ställning till generationsfrågor och arvsskatteplanering i Spanien.

Huvudregeln är att svensk rätt tillämpas på svenska medborgare. Spansk rätt skall dock alltid tillämpas när det gäller köp och tvister om fast egendom, inklusive lägenheter.

Det spanska systemet med notarisering av handlingar och registrering av dessa, är så invecklat att en vanlig person skulle få ägna veckor för att inte säga månader åt att få ordning på sitt ägande med el, vattenkontrakt m.m.

Slutsatsen blir; visst behövs vi. Visst kommer det att behövas en svensk advokat på Costa del Sol även i fortsättningen!

2019-08-19T08:13:14+01:0019 augusti, 2019|Övrigt|

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER