När porren kom till Kristianstad 1976

När porren kom till Kristianstad 1976

Någon gång under 1970-talet släpptes porren fri och det blev startskottet på en porrklubb i Kristianstad, Sex Inn. Klubben låg lite vid sidan av allfartsvägen på Långebro.

Så småningom väcktes ordningspolisens intresse för verksamheten och man gjorde ett s.k. tillslag.

Klubben ägdes av en person vid namn Osvald Persson. Han hade hyrt in några flickor från kassan på ICA-hallen i Tomelilla. De uppträdde på en liten scen inför en tänd manlig publik. Vid sidan av scenen fanns några bås där man kunde få ytterligare behandling och vård.

Alltnog, Persson åtalades för grovt koppleri. Givetvis åtog jag mig försvaret!

När huvudförhandlingen påropades var intresset för rättegången maximalt. Skulle de vackra kassörskorna från Tomelilla dyka upp. Skulle de betjänade männen komma?

Inledningen blev även den en västgötaklimax. Ingen dök upp. Bara den åtalade med mig som bodyguard. Rätten fick ajourneras och ny huvudförhandling utsättas.

När det var dags för denna dök inte några påklädda damer upp. Däremot en generad äldre man som vittnade om vad som försiggåtts i båset.

Slutet blev att Sex Inn stängdes och Osvald fick ägna sig åt annan obskyr verksamhet.Brev från Björn Rosengren

Någon gång under 1970-talet släpptes porren fri och det blev startskottet på en porrklubb i Kristianstad, Sex Inn2019-04-02T09:58:04+01:002 april, 2019|Övrigt|

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER