Kristianstads Henning Sjöström

Kristianstads Henning Sjöström

När jag ser tillbaka på mina första år med egen advokatverksamhet så blev de trots allt de första stegen för att jag skulle bli välkänd. Folk började prata om mig. Jag jobbade bland annat intensivt med lokaltidningarna som ju alltid var intresserade av förstanyheter inom rättsväsendet.

Jag utmärkte mig också genom att köra sportbilar. Jag hade röda Alfa Romeo-bilar. När jag 1976 köpte min första Mercedes Benz 350 SL väckte den en enorm uppmärksamhet. Det var bara familjen Ewing i Dallas som körde runt i en sådan bil. Bilen blev en reklampelare och efter att ha ställt den på fängelseparkeringar runtom, tog det inte många dagar förrän alla intagna i södra Sverige visste vem Göran Rise var.

Jag skall inte sticka under stol med att jag försökte utstråla framgång och blev också kallad ”Kristianstads Henning Sjöström”. Han hade blivit en av de mest framgångsrika advokaterna och utmärkte sig med vackra kvinnor och snygga bilar. Jag minns att han körde runt i en Rolls Royce till sina partyn.

Henning Sjöström var mycket duktig och byggde upp Juristhuset. Jag träffade honom personligen några gånger under 1970-talet i samband med att vi hade gemensamma klienter. Henning utmanade det etablerade rättssamhällets tjänare.2019-07-09T08:49:41+01:009 juli, 2019|Övrigt|

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER