Biträdande jurist 1968-1972

Biträdande jurist 1968-1972

Som biträdande jurist jobbade jag 1968-1972. Efter några år i rollen som började jag mer och mer känna mig säker, även om jag vid varje rättegångstillfälle hade en anspänning, för att inte säga, brottades med nervositet! Jag minns särskilt när jag första gången kom till hovrätten i Malmö och skulle öppna den stora järndörren och inte kunde få upp den på grund av att nerverna låg utanpå kroppen. Jag hade dock tur då hovrättens vaktmästare kom i stort sett samtidigt och visade mig hur man fick tillträde till palatset.

Ett av mina första större mål handlade om en pappa som begärde vårdnaden om sin dotter. Dottern var nyfödd. Målet gick till hovrätten och där fick pappan vårdnaden om henne. Det var då mycket uppseendeväckande eftersom mamman alltid fick vårdnaden om så små barn.

Uppseendeväckande var också att den ovanliga domen inte gick att verkställa för att det var strejk på Länsstyrelsen. Så fadern fick visserligen vårdnaden, men inte barnet.2019-03-05T10:37:46+01:005 mars, 2019|Övrigt|

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER