Loading...
Bulvanen2019-09-12T08:26:52+01:00

Ett fall för advokat Carl B. Lambert

Den svenska advokaten Carl B. Lambert är efter hustruns död sedan flera år bosatt i Spanien. Han har inte arbetat på några år och har varit rätt nergången. Men så får han ett telefonsamtal och är snart involverad i ett av sitt livs svåraste fall.

Det är kollegan Carretero i Madrid som ringer och ber honom komma till Sevilla för ett möte med en svensk affärsman som fått allvarliga bekymmer med Skatteverket efter att ha köpt ett antal vinstbolag. Bolagens deklarationer har underkänts och de har påförts skatteskulder på sammanlagt två miljarder kronor.

Lambert blir mannens försvarare, och snart har han inte bara den amerikanska säkerhetstjänsten i hasorna utan också ryssarna, och i bakgrunden agerar en ny terrororganisation…

BESTÄLL BOKEN
SPRÅK

Svenska

UTGIVEN

2018-11

ISBN

Häftad: 9789176834619
E-bok: 9789176834626

ANTAL SIDOR

239

REDAKTÖR

Per Faustino

OMSLAG

Nils Degerman

En sann bild av livet som advokat i stora ekomål

Bulvanen är första boken av fem i serien om advokaten Carl B. Lambert. Samtliga romaner är skrivna och kommer att utges under 2019 och 2020. Målet var att skriva fem böcker som visar hur det är att arbeta som advokat i stora ekomål. Att ge läsaren lärdom om advokatyrket och dess kärnvärden. Man får följa Carls arbete som försvarsadvokat från första parkett i rättssalen böckerna utspelar sig i ett storpolitiskt tema, starkt inspirerat av den värld vi lever i med terrorism, kriget i Syrien, pengatvätt med mera.

Beställ Bulvanen

Bulvanen finns kan beställas både som häftad bok och som E-bok. Beställ boken på adlibris.se eller bokus.com. Befinnner du dig på Costa del Sol kan du köpa boken hos Hair by Linda, Advokatfirman Nordgren, Gonvel & Kamph i Marbella samt Alamo Costa del Sol i Fuengirola.

25 SEK av varje såld bok går till välgörande ändamål.

BESTÄLL BOKEN
BESTÄLL E-BOK

”Göran Rise gör något ovanligt i Sin debutroman, han lättar på förlåten till en värld de flesta aldrig får se, eller ens höra talas om. En skrämmande verklighet där liv är något som tas av girighet, hämnd eller av politiska skäl. Göran Rises breda erfarenhet märks påtagligt i denna roman. Tvivelsutan är historien, om än anonymiserad, grundad i verkliga händelser. Missa inte denna guldklimp. ”

Nils Holmström, Malta

”Tack för en spännande läsning med en intrig av hisnande ekonomiska, politiska och mänskliga dimensioner. Den bok är skickligt skriven och Din genuina kunskap och erfarenhet som advokat ger tydligt avtryck när den påstådda ekonomiska brottsligheten får sin upplösning i rätten. Boken borde med fördel användas i all undervisning om EKO-målens natur och de stora krav målen ställer på alla aktörers medverkan. Jag ser fram emot att få ta del av Ditt fortsatta författarskap!”

Börje Leidhammar, Advokat och adj. professor, Uppsala

”Jag sträckläste Bulvanen från pärm till pärm då jag inte kunde släppa den ifrån mig. Fantastiskt rappt skrivet, med väldigt intressanta personskildringar, en enormt spännande intrig och ett högst oväntat slut! Jag kan varmt rekommendera boken!”

Peter Christensen, Dubai

”Nu har jag avslutat del 1. Mycket imponerad av vad du satt ihop!!! Ser fram emot del 2 redan.”

Leif Brime, Madrid

”Mitt huvudintryck är att du skapat en läsvärd och fängslande historia. Jag känner igen miljöerna i Spanien och naturligtvis i rättssalen. Det storpolitiska inslaget höjer spänningen. Jag ser fram mot Carl B. Lamberts fortsatta uppdrag.”

Hugo Melander, Malmö

”En av de bästa ”white-collar crime” jag läst.  Otroligt trovärdiga karaktärer och intrigen är suverän. Som extra plus låter författaren oss få en inblick i det juridiska spelet på hög nivå.”

Ingemar Kamph, Spanien

”Naturligtvis har jag läst Bulvanen och väntar på mer läsning! Mycket bra bok. När ges nästa bok ut?”

Sören Törnqvist

”Göran Rise är utan tvekan en mycket duktig skribent och kanske än mer, en otrolig berättare. Detta i kombination med mångårig erfarenhet av advokatyrket på hög nivå, har gett honom ovärderligt material att bygga upp denna mycket spännande historia om advokaten Lambert. Jag är djupt imponerad av kasten mellan härvan av ekonomisk brottslighet som Lambert blir inblandad i och det storpolitiska spelet, scenbytena mellan de olika miljöerna och väven han byggt upp av de många rollinnehavarna, deras personligheter och komplexa dubbelspel. Det är en bok kanske i första hand för dem med intresse av advokatyrket i allmänhet och ekonomisk brottslighet i synnerhet, en välskriven berättelse med både intressant och rafflande handling som skapar mersmak för de kommande böckerna om Lambert!”

Carin Osvaldsson, Spanien
”För författaren Göran Rise är tiden nu inne att se tillbaka på, beskriva och summera sin karriär som advokat. Rise har, genom sin bok Bulvanen, med sin erfarenhet, givit en ambitiös dokumentation av årtionde av det svenska rättssystemet. Vi möter en mycket kunnig författare, inte bara nationellt, utan även internationellt. Rise besitter goda psykologiska färdigheter i hans skildrande var bokens karaktärer.
Att skivandet har lyckats så väl är till stor del till förtjänst i den osvikliga språkkänslan och den flödande berättarglädjen. Ingen episod är för obetydlig för att dröja en extra liten stund vid, att ge fler innebörder och kunskaper om rättvisans snåriga djungel

Romanens titel utlovar också vad boken kommer att handla om. Vem tar skott för vad? Är bulvanen allena en målvakt, eller är bulvanen arkitekten bakom komplotten som målas upp både nationellt såsom internationellt samt storpolitiskt?Huvudfigurerna Lambert och Johansson beskrivs mänskligt bräckligt, tillsammans med en envis vilja att inte låta sig knäckas. En vilja som också kan bli deras fall. Då och då dyker det upp knapphändiga och varnande exempel om att det finns andra storpolitiska krafter bakom kulisserna.

Bulvanen är den första boken av fyra som handlar om Risesalter ego, advokat Lambert. Vi får följa Lambert från ett själsligt uppvaknande till hur han sakta men säkert finner sig själv, tar sig an en utmaning med sin klient samt med ett rättsfall som skakar både Sverige och världen.

Rise innehar förmågan att låta sin Lambert växa med bokens handling. När handling tillspetsas får läsaren en inblick i Lambert inre. Vi följer med spänning hur bokens intriger triggar Lamberts självkänsla. Hur han sedan hittar en öppning både för sin person och för fallet han har tagit sig an.

Utan tvekan besitter Rise en kunskapsbank utöver det vanliga. Boken är också en lärobok i ekonomi, både på företagsplansåsom på makroplan. Detta blandat med hur karaktärerna målas fram gör boken både trovärdig och spännande med massor med aha upplevelser. Tankar far och flög i mig under läsningen gång. Ena stunden ojade jag mig för hur liten den enskilda människan är, för att i nästa stund förstå att ingen makt är större än en enskild individ.

Vem drar det längsta strået? Utan tvekan vår författare Rise. Med sin penna ger han oss en inblick från sitt eget liv och från verkliga fall. Rise skyggar inte i heller från att använda sig av icke fiktiva personer, vilket ger tyngd och kraft både på trovärdigheten i berättelsen samt i Rises sätt att på riktigt beskriva människans själ. En själ som både är vacker och girig i ett. För mig är våren bokläsning räddad. Då kommer nämligen bok nummer två ut. Jag ser mig redan nu sätta mig med Rises bok, en kopp kaffe och tänka; nu skall det bli spännande att läsa uppföljningen!​”

Mikael Jönsson, Spanien

Har du läst boken?

HÖR GÄRNA AV DIG OCH BERÄTTA VAD DU TYCKER OM BOKEN
HÖR AV DIG

Fler böcker

Fler böcker i serien om advokat Carl B. Lambert
Loading...
Loading...

OM GÖRAN

Göran Rise är advokat och har mer än 50 års erfarenhet av brottmål och ekobrottsmål. Bland de mest uppmärksammade försvararuppdragen syns Norrmalmstorgs-Janne och kungavännen Bo Merner och de numera legendariska kassaskåpstjuvarna i AB Svenska Brott.

I november 2018 släpptes Bulvanen, första boken i en serie av fem böcker om advokaten Carl B. Lambert.

> Se alla böcker

NYHETER